Våra leverantörer

Vi värderar äkta hantverk. Och noggrant utvalda material. Varje schackspel på vår sida speglar det. Vi samarbetar med hantverkare inom EU som är skickliga och traditionella.

Kvalitet och Hantverk

Vårt sortiment är resultatet av en handgjord process med kärlek och precision. Vi använder en mångfald av träslag. Hornbeam, lönn, bok, och björk. Även mahogny, ek, lind, körsbär, valnöt, och wengefaner. Varje typ väljs för sin unika skönhet och styrka. Träet är lokalt, vilket minskar miljöavtrycket. Så varje spel är inte bara ett konstverk. Det är också ett steg mot en grönare planet.

Tillverkningsprocess

Våra leverantörer använder speciella tekniker. Snideri, bränning och inläggningar. De gör rått trä till fina schackpjäser och schackbräden. Varje pjäs har sin egen charm. De berättar en historia, en historia om kvalitet. Om tradition. Hantverket är gammalt. Det har gått i arv från generation efter generation.

tillverkning av schackpjäser

Miljömedveten produktion

Vi, tillsammans med leverantörer, arbetar enbart med trä från ansvarsfulla plantager. Och alla exotiska träslag är FSC-certifierade, vilket försäkrar att vårt gemensamma arv av skogar förblir orört för framtida generationer. Det är en del av vårt löfte: att skapa spel som inte bara är njutbara utan också ansvarstagande producerade. 

schackpjäser i trä

Ett team av Hantverkare

Det tar minst tio personers samarbete för att producera ett enda schackset, vilket illustrerar det kollektiva arbetet och engagemanget som krävs. Genom att välja dessa spel ger du din uppskattning till dessa hantverkares arbete och kreativitet.

handgjord schackpjäs closeup

Vi tror starkt på schack som en källa till glädje och utveckling. Detta tidlösa spel är känt för att skärpa minnet, förbättra koncentrationen och stimulera fantasin hos både unga och gamla.

Vid val av schackspel från oss, väljer du inte bara ett spel - du väljer en hållbar och meningsfull produkt som berikar både dig och hantverkarnas liv.